Index Vakbarát Hírportál

Korrupciógyanú miatt feloszlatták a kenyai futballszövetséget

2021. november 11., csütörtök 13:33

A kenyai kormány csütörtökön feloszlatta az ország labdarúgó-szövetségét, mindössze néhány órával azt megelőzően, hogy a válogatott a 2022-es katari világbajnokság afrikai selejtezősorozatában összecsap Ugandával.

Amina Mohamed sportminiszter bejelentése szerint vizsgálatokat folytattak a szervezetnél, amelynek tisztségviselői nem tudtak megfelelően elszámolni az állami pénzek felhasználásával.

Hozzátette: a rendőrség és a korrupcióellenes hatóságok nyomozásának eredménye dönti majd el, hogy büntetőeljárás is indul-e az ügyben.

Kiemelte, a szövetség választott tisztségviselőinek elmozdítása nem lesz hatással a válogatott találkozóira.

A kenyai kormány döntése minden bizonnyal nem marad válaszlépés nélkül a nemzetközi szövetség (FIFA) részéről, amely ellenzi, hogy az állami szervek beleszóljanak vagy nyomást gyakoroljanak a labdarúgó-testületek életére. 

Ez akár kizárást is eredményezhet a FIFA által rendezett eseményekről.

Kenya az afrikai zóna második szakaszának most zajló küzdelmei során négy meccsen két pontot szerzett, ezzel csoportjában Mali és Uganda mögött a harmadik helyen áll, két fordulóval a zárás előtt pedig már az is eldőlt, hogy nem juthat tovább négyeséből.

(MTI)

Rovatok