Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea és a Fenerbahçe megegyezett Szalai Attila átigazolásáról

2021. november 11., csütörtök 10:54

Török és angol lapok is úgy értesültek, hogy a Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea megegyezett a Fenerbahçéval Szalai Attila átigazolásáról. A CNN Türk a megállapodás részleteit is megírta, az angol sztárcsapat 23,4 millió eurót fizet a törököknek a magyar válogatott védőért a januári transzferidőszak kezdetekor, Szalai pedig hat évre ír alá, évi négymillió eurós fizetésért.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a Chelsea több más nagy klubbal  egyetemben élénken érdeklődött Szalai iránt az elmúlt időszakban, és úgy tűnik, Roman Abramovics nyerte a licitháborút.

A 23,4 milliós vételár azt is jelentené, hogy Szalai Attila lesz a legdrágábban megvásárolt magyar labdarúgó, átadva a múltnak Szoboszlai Dominik 22 milliós rekordját.

A Chelsea több bekkjének is lejár a szerződése a szezon végén, név szerint Antonio Rüdigernek, Andreas Christensennek, Thiago Silvának és César Azpilicuetának, a hírek szerint nem mindenkivel haladnak jól a hosszabbításról szóló tárgyalások.

Szalai Attila idén januárban 2 millió euróért érkezett az Apollon Limasszoltól a török csapathoz, ahol 40 tétmérkőzésen lépett eddig pályára, remek védőmunkája mellett pedig már három gólt is szerzett.

Rovatok