Index Vakbarát Hírportál

Csányi Sándor számára teljesen érthetetlen, hogy mi ez a sok külföldi játékos

2021. november 12., péntek 16:50 | aznap frissítve

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke egy pénteki interjúban beszélt a magyar bajnokságról, légiósokról és Marco Rossi szövetségi kapitányról is.

Megbeszéltük Rossival, hogy marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig kapitány, és abban bízom, hogy azt követően is tudunk új szerződést kötni vele – szögezte le az elnök a Portfolio.hu portálnak nyilatkozva. Hozzátette, bízik az olasz szakvezetőben, aki összességében jó csapatot rakott össze, nem véletlen, hogy voltak megkeresései, nem is rossz csapatoktól.

Rossi esetleges távozása azt követően vetődött fel egyre többször, hogy a nemzeti csapat az Európa-bajnoki döntős Angliától, majd kétszer Albániától is kikapott a világbajnoki selejtezősorozatban.

Az európai, illetve a nemzetközi szövetségtől kapott pénzbüntetések és zárt kapus szankciók kapcsán Csányi elárulta, vénaszkenner bevezetését tervezik a stadionokban a szurkolók minél hatékonyabb azonosíthatósága érdekében. 

A magyar bajnokságról az MLSZ elnöke úgy vélekedett, hogy jelentősen javult a színvonala az elmúlt időszakban, de nem tartja jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba nem az NB I-ben játszik.

Gondolkodunk azon, hogy megemeljük az NB I létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentjük az NB II-ét

– nyilatkozta.

Csányi kijelentette, nagyon ellenzi, hogy sok külföldi futballista szerepel a magyar csapatokban. 

Ez számomra érthetetlen, és az is érthetetlen, hogy a tulajdonosok miért nem keményebbek ebben a kérdésben

– hangsúlyozta.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: Csányi Sándor a Németország–Magyarország-mérkőzésen Münchenben. Fotó: Matthias Hangst / Getty Images) 

Rovatok