Index Vakbarát Hírportál

Visszavonulhat Agüero, komolyabbak a szívproblémái, mint hitték

2021. november 12., péntek 12:02

Miután összeesett a pályán, komoly kivizsgálásokon esett át, melyeken kiderült, nagyobb a baj, mint hitték. Minden jel arra mutat, hogy vége a profi labdarúgó-karrierjének.

Október 30-án a Barcelona 1–1-es döntetlent játszott az Alavés csapatával. Az első félidőben Sergio Agüerót le kellett cserélni, miután végig mellkasi fájdalmakra panaszkodott, majd összeesett a pályán. A kispadra végül már a saját lábán sétált le a 33 éves csatár. Az eset után kórházba szállították kardiológiai vizsgálatokra, a baj pedig nagyobb, mint először gondolták. A vizsgálatok során szívritmuszavart diagnosztizáltak az argentin csatárnál. 

Az első hírek három hónap kötelező kihagyásról szóltak, ám egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Agüerónak örökre szögre kell akasztania a stoplist. Az orvosok szerint a profi labdarúgói pályafutásának folytatása „nem lenne jó ötlet”. 

Agüero idén nyáron igazolt a Barcelonához a Manchester Cityből. Debütálására hónapokat kellett várni, mert augusztus elején megsérült a vádlija egy edzés során. Ötször lépett pályára a katalán csapatban, egyszer talált be tétmeccsen. 

(Borítókép: Sergio Agüerót ápolják az orvosok, miután összeesett a Alavés elleni mérkőzésen. Fotó: Xavier Bonilla / Getty Images)

Rovatok