Index Vakbarát Hírportál

Az M4 Sport közvetíti a magyar válogatott mérkőzéseit a következő hat évben

2021. november 15., hétfő 21:03

Történelmi megállapodást kötött a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), így a következő hat évben, vagyis 2028-ig az M4 Sport lesz a kizárólagos magyarországi közvetítője a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseinek és a következő két Európa-bajnokságnak.

A szerződés létrejöttét a Lengyelország–Magyarország világbajnoki selejtező előtt jelentették be hétfőn, amely szerint a 2024-es és a 2028-as Eb összes találkozóját, valamint az UEFA Nemzetek Ligája döntőjét a közszolgálati sportcsatorna közvetíti.

Ezek mellett a Bajnokok Ligája, az UEFA Európa-liga és a Konferencia-liga mérkőzéseit is az M4 Sport adja 2024-ig, az arról szóló szerződést is idén hosszabbították meg.

A nyári Eb-döntő és a három magyar vonatkozású csoportmérkőzés a teljes hazai piacon 2021 eddigi legnézettebb műsorai. Abban bízunk, hogy a következő két kontinenstornára is kvalifikálja magát nemzeti tizenegyünk. Az UEFA Nemzetek Ligájában pedig – mivel feljutott a legmagasabb ligába – jövőre biztosan a kontinens legerősebb csapataival mérkőzhet meg, mi pedig közvetíteni fogjuk

– mondta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

(MTI)

Rovatok