Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal kerekesszékből irányíthatja a hollandokat a vb-selejtezőn

2021. november 15., hétfő 13:52

Kerékpáros balesetet szenvedett Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az ad.nl oldal beszámolója szerint a tréner a vasárnap esti edzés után szokása szerint kerékpárral tért vissza a csapat szállására, ahol azonban elcsúszott a bicikli letételekor és ráesett a csípőjére. Kórházba vitték, de nem operálták meg, mert nem titulálták annyira súlyosnak a sérülést, és még éjszaka hazaengedték.

A 70 éves szakember a hírek szerint nem tud járni, de mindenképp ott akar lenni a kedd esti, Norvégia elleni utolsó, kulcsfontosságú világbajnoki selejtezőn, amelyen a holland válogatott kivívhatja a vb-szereplést.

Van Gaal a hétfői edzést golfkocsiból vezényelte, amit másodedzője, Henk Fraser kormányozott, miközben másik asszisztense, Danny Blind a pályán koordinálta a tréninget.

Jelen állás szerint úgy tűnik, van Gaal kerekesszékből fogja irányítani az Oranjét a keddi találkozón, amely 20.45-kor kezdődik.

A G-csoportban az utolsó forduló előtt Hollandia jelenleg 20 ponttal az első helyen áll, Törökország (amely Montenegróba látogat) 18 ponttal a második, de csak jobb gólkülönbséggel előzi meg Norvégiát. A csoport első helyezettje automatikusan kijut a 2022-es katari világbajnokságra, a második helyezett pótselejtezőt játszik.

Rovatok