Index Vakbarát Hírportál

Mbappé jövője hamarosan eldől, nyáron mutatják be új klubjánál

2021. november 15., hétfő 12:20

A klubhoz közel álló MadridistaReal szerint hamarosan megszületik a megállapodás a La Ligában szereplő Real Madrid és Kylian Mbappé között.

A magazin úgy tudja, hogy a 22 éves támadó a következő két hónap során megköti előszerződését a királyi gárdával (amire lejáró szerződésű játékosként lehetősége is lesz), bemutatására pedig júliusban kerül sor, amikor hivatalosan is megszűnik a munkaviszonya a Paris Saint-Germainnél.

A Real Madrid–Mbappé kapcsolat nem új keletű, már 11 éves korában látogatóba hívták a francia futballistát a spanyol klubhoz, amely azóta is rendületlenül próbálja szerződtetni őt.

Mbappé a 2016–2017-es idényben robbant be a köztudatba, amikor a bajnoki címet nyerő Monaco színeiben 26-szor volt eredményes, a Bajnokok Ligájában hatszor köszönt be a kieséses szakaszban.

Ezt követően csapott le rá a PSG, amely először csak kölcsön, majd 145 millió euróért végleg megkaparintotta a játékjogát.

A párizsiaknál 2017 nyara óta 187 tétmérkőzésen 211 kanadai pontot termelt (139 gól, 72 gólpassz), három újabb bajnoki címet szerzett, háromszor lett gólkirály és kupagyőztes is, nyert két Ligakupát és három Szuperkupát.

A Bajnokok Ligájában a döntő volt a végállomás együttese számára 2020-ban, a válogatottal 2018-ban világbajnokságot, 2021-ben Nemzetek Ligáját nyert.

Szerződése lejártával szabadon távozhat a madridi gárdához.

(Borítókép: John Berry/Getty Images)

Rovatok