Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA mérsékelte az MLSZ büntetését: három helyett két zárt kapu

2021. november 17., szerda 17:00

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján közölte, hogy az UEFA háromról kettőre mérsékelte a nyári Európa-bajnokság miatt kiszabott zárt kapus büntetés mértékét.

Ahogy arról beszámoltunk, a nyári Európa-bajnokság mindhárom mérkőzése után vizsgálatot indított az UEFA a magyar szurkolók viselkedése miatt, végül százezer eurós pénzbírság miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, a harmadik büntetési tételt két évre felfüggesztve. Az MLSZ később közzétette az UEFA indoklását is, majd jelezte, hogy fellebbez az első fokon hozott döntés ellen.

Az MLSZ – a rasszizmus elleni elköteleződésének hangsúlyozása mellett – fellebbezett a döntés ellen, és hitelt érdemlően, részletes bizonyítással fordult az UEFA-hoz. Az európai szövetség másodfokon mérsékelte a büntetést: három helyett két mérkőzést kell zárt kapuk mögött megrendeznie az MLSZ-nek UEFA által szervezett sorozatban, a második büntetési tételt két évre felfüggesztve.

Marco Rossi csapata UEFA által szervezett sorozatban legközelebb jövő júniusban lép pályára, méghozzá a Nemzetek Ligájában, amelynek sorsolását december 16-án tartják. A magyar válogatott megnyerte csoportját a B ligában, így feljutott a legjobbak közé, az A ligába.

Ezzel egy időben nyilvánosságra került a FIFA döntése is a Magyarország–Anglia világbajnoki selejtező kapcsán beadott fellebbezésre. A nemzetközi szövetség első fokon pénzbírságot és két zárt kapus büntetést szabott ki az MLSZ-re, a második büntetési tétel végrehajtását felfüggesztette. 

Szerdán a FIFA másodfokon megerősítette döntését, azaz elutasította az MLSZ fellebbezését. A magyar szövetség a döntés részletes indoklását kérte – tájékoztatott az MLSZ.hu. Az angolok elleni vb-selejtezőről szóló publicisztikánkat itt olvashatják.

Rovatok