Index Vakbarát Hírportál

A címvédő Inter elvette a listavezető Napoli veretlenségét

2021. november 21., vasárnap 20:30

A címvédő Internazionale saját közönsége előtt 3–2-re legyőzte a listavezető, eddig veretlen Napolit az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A nápolyiak a lengyel Piotr Zielinski révén hamar vezetést szereztek, a milánóiak azonban még a szünet előtt fordítottak Hakan Calhanoglu és Ivan Perisic góljával.

A második félidőben a sokkal több kapura lövéssel próbálkozó hazaiak az argentin Lautaro Martinez találatával kétgólos előnybe kerültek, a Napoli viszont Dries Mertens révén a 78. percben szépített.

A sérülések miatti 8 perces hosszabbításban aztán két óriási ziccere is volt a vendégeknek az egyenlítésre, előbb azonban Samir Handanovic védett óriásit Mario Rui közeli fejesénél, majd a 97. percben Mertens 6 méterről, senkitől sem zavartatva a kapu fölé bombázott.

Luciano Spalletti együttese először kapott ki a szezonban, Simone Inzaghi négy kör óta veretlen Intere pedig sikerével négy pontra zárkózott a továbbra is éllovas Napolira, valamint a városi rivális AC Milanra.

(Borítókép: Filippo Monteforte / AFP)

Rovatok