Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, megvan a Manchester United új edzője

2021. november 25., csütörtök 16:47

A The Athletic értesülései szerint Ralf Rangnick személyében megvan a Manchester United új menedzsere. A 63 éves szakember a Lokomotyiv Moszkvát hagyja ott a vörös ördögök kispadjáért.

Ugyan az orosz csapathoz élő szerződés köti Rangnickot, az angolok szerint nem lesz probléma a megegyezésből, bár a Chelsea elleni bajnokin még biztosan nem ő fogja irányítani a Unitedet, mivel nem fognak elkészülni a munkavállalói papírjai.

Rangnick vezetőedzőként legutóbb az RB Leipziget edzette a 2019–2020-as szezonban, akkor a Bundesligában harmadikként végzett az együttessel. A Lokomotyiv vezetőségéhez 2021 júliusában csatlakozott. Előtte a Red Bull-csoportban 2011-től látta el a sportigazgatói feladatokat, és kulcsszerepe volt abban, hogy a lipcsei együttes a negyedosztályból az élvonalig jutott, amelynek már évek óta meghatározó csapata.

A Manchester United múlt vasárnap, a Watfordtól elszenvedett 4–1-es vereség után menesztette Ole Gunnar Solskjaert, a helyét átmeneti jelleggel szintén egy korábbi játékos, Michael Carrick foglalta el. A klub leszögezte, hogy keresi Solskjaert utódját, igaz, csak ideiglenes megoldással tervez a mostani idény végéig.

Rangnick ennek megfelelően 2022 nyaráig ír alá, azután a következő két évet tanácsadói pozícióban tölti majd a manchesterieknél.

Rovatok