Index Vakbarát Hírportál

Kilenc emberrel állt ki, végül be sem tudta fejezni a meccset a Benfica ellenfele

2021. november 28., vasárnap 15:53

A második félidő elején félbe kellett szakítani a szombati a Belenenses–Benfica portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzést, miután az eleve kilenc emberrel kiálló hazai csapat hat játékosra fogyatkozott.

A koronavírus tizedelte házigazdák kezdőjében a kilenc futballista közül kettő kapus volt. A

Benfica kihasználva az egyenlőtlen küzdelmet, a szünetig 7–0-s előnyre tett szert, majd a pihenő után a Belenenses már csupán hét emberrel tért vissza a pályára.

A találkozót akkor fújta le a játékvezető, amikor az újrakezdés után két perccel Joao Monteiro, a hazaiak középpályást játszó hálóőre leült a fűre, mondván, nem tudja folytatni a küzdelmet. A bíró a szabályok szerint járt el, nevezetesen, hogy egy csapatot legalább hét főnek kell alkotnia.

A Belenensest a hét elején érte el a koronavírus-járvány, miután a dél-afrikai Cafu Phete visszatért a gárdához válogatottjától, s pozitív lett a tesztje. Később a klubnál összesen 17 esetet regisztráltak. 

A hazaiak elnöke, Rui Pedro Soares bevallotta, hogy nem kértek halasztást az előállt helyzet miatt. Jelentették az eseményeket az egészségügyi hatóságoknak, amelyek azonban nem hoztak semmiféle intézkedést, ezt pedig ők úgy értelmezték, hogy ki kell állniuk a meccsre.

A Benfica elnöke, Rui Costa rendkívül sajnálta a történteket.

"Nekünk sem tetszett, hogy ilyen körülmények között kellett játszanunk, de minket is kényszerítettek. Nagyon sajnálom, ami ma történt. A portugál futball és az egész ország történetének sötét fejezete volt ez"

– fogalmazott.

(MTI/Index)

Rovatok