Index Vakbarát Hírportál

Nincs Solskjaer, van United-pont a Stamford Bridge-en

2021. november 28., vasárnap 19:38

A Premier League 13. fordulójának rangadóján a Manchester United 1–1-es döntetlent játszott idegenben a Chelsea-vel.

Michael Carricknek megvan az első bravúrja a Manchester United kispadján. Habár a korábbi középpályás csak ideiglenesen vette át a vörös ördögök irányítását, az biztos, hogy a Chelsea otthonában elért 1–1-es döntetlenért sokáig hálásak lesznek neki.

Az első félidőben szinte felborult a pálya, a Bajnokok Ligája címvédője több góllal is vezethetett volna, a legközelebb Antonio Rüdiger járt a gólszerzéshez, azonban David de Gea ujjheggyel a lécre tolta a bombát.

A fordulás után gyorsan megszerezte a vezetést a manchesteri csapat. Jorginho utolsó emberként szerencsétlenkedett a kezdőkörben, a labda elpattant tőle, amivel Jadon Sancho (és Marcus Rashford) a kapuig gyalogolt, majd elgurította Édouard Mendy mellett. Az Ole Gunnar Solskjaer által mellőzött támadó Carricknél új lendületet kapott, sorozatban második meccsén volt eredményes.

Jorginho szűk 20 perccel később javítani tudott: Aaron Wan-Bissaka rúgta fel a tizenhatoson belül Tiago Silvát, a megítélt büntetőt pedig értékesítette az olasz középpályás, amivel egyenlített a Chelsea.

A hajrában akár fordíthatott volna a Premier League éllovasa, a 97. percben Rüdiger lábában ott volna a meccslabda, de nem tudott vele élni, így maradt a pontosztozkodás a rangadón.

Premier League, 13. forduló:
Chelsea–Manchester United 1–1 (0–0)
Manchester City–West Ham United 2–1 (1–0)
Brentford–Everton 1–0 (1–0)
Leicester City–Watford 4–2 (3–1)
Burnley–Tottenham Hotspur – erős havazás miatt elhalasztva

Rovatok