Index Vakbarát Hírportál

A sportigazgató elárulta, ezért rúgták ki Dárdait

2021. november 30., kedd 14:51

Dárdai Pált hétfőn menesztette a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC. Fredi Bobic sportigazgató elmondta, miért jutott a vezetés erre a döntésre.

Dárdai Pált hétfőn rúgta ki a Hertha BSC vezetése. Sorsa nem a szombati 1–1-es, Augsburggal játszott döntetlenen múlt, derült ki Fredi Bobic sportigazgató nyilatkozatából. 

Nem hiszem, hogy egy győzelem változtatott volna a szituáción. Ha nyerünk, ugyanezt a döntést hoztuk volna, a helyzet nagyon világos számomra

– idézi a B.Z. Berlin a sportigazgató szavait. 

Ez arról szól, hogy a játékosok folyamatosan fejlődjenek, és a vezetés lássa a haladást. Nem éreztük úgy, hogy sok dologban előrébb tartanánk

– Bobic szavai alapján ez volt az indok, amiért menesztették a magyar vezetőedzőt. 

Egy barátságos és nyílt beszélgetés volt. Persze egészen rövid. Érthetően szomorú volt, de megköszöntük az eddigi munkáját

– így írta le a sportigazgató azt a beszélgetést, amelyiken Dárdai elé tárta a vezetés a döntését. 

Dárdai és Bobic között sosem volt felhőtlen a viszony, az exvezetőedző több kérését hagyta figyelmen kívül a Hertha vezetése. Ilyen volt a sorozatos átigazolások problémája és a teljes csatársor elengedése. Cunha Matheus az Atlético Madridba, Cirdiba Jhon a Krasznodarba, Dodi Lukebakio a Wolfsburgba távozott, ami nem segített a szenvedő csapaton. 

A Hertha 13 forduló után 14 ponttal a 14. helyen áll a bajnokságban, és a Union Berlin elleni derbin nem olyan régen 2–0-s vereséget szenvedett. 

Dárdai Pál 2015-től 2019-ig volt a Hertha vezetőedzője, majd idén januárban vette át ismét az első csapat irányítását. Második ciklusában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 31 meccsen átlagosan 1,23 pontot szerzett. A magyar tréner első érájában 172 meccsen irányította a Herthát, ebben az időszakban 1,38 pontot átlagolt.

Dárdai korábban többször is elmondta, nem ragaszkodik a felnőttcsapat kispadjához. Bobic szeptember végén egy interjúban arról beszélt, hogy a magyar vezetőedző akár tíz évig is irányíthatja az együttest, ám mindeközben érezhető volt, hogy egyre nagyobb a nyomás a 45 éves tréneren. 

(via B.Z. Berlin )

(Borítókép: Fredi Bobic, Arne Friedrich és Dárdai Pál az idény első játéknapján. Fotó: Frederic Scheidemann / Getty Images) 

Rovatok