Index Vakbarát Hírportál

A Puskás Akadémia pontot rabolt a Fradi otthonából

2021. december 4., szombat 17:27

A magyar labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Puskás Akadémiát fogadta.

A két csapat legutóbbi öt bajnokijából négyszer is megosztoztak a pontokon a csapatok, így nem számíthatott könnyű meccsre a zöld-fehér alakulat. Erről a felcsútiak a mérkőzés elejétől gondoskodtak, rendkívül agresszíven futballoztak, rengeteg volt a szabálytalanság.

Az egyiknél a ferencvárosiak védője, Eidar Civic súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, hordágyon vitték le a pályáról a mentősök, a vétkes Szolnoki Roland azonban sárga lappal megúszta az esetet. A Puskás Akadémia viszont a gólt nem: 

egy szöglet után Aissa Laidouni maradt üresen a hosszú oldalon, és bár a lövésébe Tamás Markek beleért, hárítani nem tudott.

Szünetig nem változott az eredmény, fordulás után viszont egy óriási védelmi hibát kihasználtak a vendégek: 

Henry Wingo mellel röviden próbált menteni a 16-oson belül, Komáromi György pedig az érkező Alexandru Baluta elé pöckölte a labdát, aki közelről a kapuba lőtt.

A 65. percben viszont bajba került Hornyák Zsolt együttese, Szolnoki ugyanis letalpalta Myrto Uzunit, amiért megkapta második sárga lapját, emberhátrányba került a PAFC.

A Fradi próbálta növelni a tempót, beszorította ellenfelét a saját térfelére, Markek bravúrjai miatt azonban a hajráig nem tudta visszavenni a vezetést. A 89. percben Ryan Mmaee lövése a kapufán csattant, és bár a kipattanót Olekszandr Zubkov belőtte, les miatt érvénytelenítették a találatot.

A négyperces hosszabbítást is kihúzták a vendégek, így a Puskás Akadémia értékes ponttal távozott a Groupama Arénából.

(Borítókép: Szigetváry Zsolt / MTI)

 

Rovatok