Index Vakbarát Hírportál

Zseniális szögletgólt szerzett a Juventus játékosa – videó

2021. december 5., vasárnap 22:36

A Juventus 2–0-ra győzött hazai pályán a Genoa ellen a Serie A 16. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A találkozó első gólját a 9. percben Juan Cuadrado szerezte, aki fantasztikusan tekert közvetlenül szögletből a genovaiak kapujába. 2010 óta ő a nyolcadik játékos mindössze, akinek ez sikerült az olasz élvonalban. A végeredményt Paulo Dybala állította be a 82. percben egy bal oldalról, éles szögből leadott lövéssel.

Győzelmével a Juventus feljött a tabella 6. helyére.

A Verona háromgólos hátrányból fordítva nyert a Venezia otthonában. A Venezia 1999 óta először szerzett három gólt egy bajnoki első harminc percében, de ez sem volt elég a győzelemhez, mivel vendége, a Verona – igaz, a második félidőben fél órát emberelőnyben futballozva – Giovanni Simeone duplájának is köszönhetően fordított. Legutóbb 2011-ben az AC Milan tudott háromgólos hátrányból fordítani a Serie A-ban; a Hellas Veronának ez korábban még sosem sikerült.

A Fiorentina 3–2-re nyert a Bologna vendégeként. Az 1–1-es első félidőt követően a vendégek a 67. percre kétgólos előnyhöz jutottak, a folytatásban a hazaiak már csak felzárkózni tudtak, egyenlíteni nem. A középmezőny elejéhez tartozó két együttesnek a találkozó előtt egyformán 24 pontja volt.

Serie A, 16. forduló:
Juventus–Genoa 2–0 (1–0)
Sampdoria–Lazio 1–3 (0–3)
Spezia–Sassuolo 2–2 (1–0)
Venezia–Hellas Verona 3–4 (3–0)
Bologna–Fiorentina 2–3 (1–1)

(Index/MTI)

Rovatok