Index Vakbarát Hírportál

A Dortmund klasszisa csalással vádolta a bírót, súlyos bírságot kapott

2021. december 7., kedd 13:40

A német sportmédia kedd kora délután számolt be a hírről, hogy megszületett a döntés a Borussia Dortmund klasszisa, Jude Bellingham szombati nyilatkozatával kapcsolatban. A 18 éves angol válogatott játékos a Bayern München elleni elbukott rangadó után nevezte csalónak a mérkőzés játékvezetőjét, mivel szerinte több olyan ítélet is volt a mérkőzésen, aminek jogossága erősen megkérdőjelezhető. 

Bellingham nem csak a szombati rangadón hozott döntései miatt nevezte csalónak Felix Zwayer bírót. A 40 éves játékvezető még 2005-ben keveredett egy furcsa szituációba, amikor még asszisztensként működött közre alacsonyabb osztályú mérkőzéseken. Az egyik ilyen alkalommal fogadott el 300 eurót a találkozó játékvezetőjétől, hogy minden döntésében támogassa. Erre az esetre utalt vissza Bellingham mérkőzés utáni nyilatkozatában. 

Ha egy olyan bíróra bízod rá Németország legnagyobb rangadóját, aki korábban már csalt el mérkőzéseket, akkor mégis mit vársz? 

– tette fel a kérdést a fiatal labdarúgó, amiért most 40 ezer eurós bírságot kell befizetnie. 

A Borussia Dortmund–Bayern München rangadó a 77. percben dőlt el egy müncheni tizenegyessel, aminek jogosságát kérdőjelezte meg többek között Bellingham. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok