Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus miatt elhalasztják a Tottenham Konferencia-liga meccsét

2021. december 9., csütörtök 13:42

Nem rendezik meg a csütörtök (ma) este 21.00-ra kiírt Tottenham–Stade Rennes Európa Konferencia-liga mérkőzést. A hírek szerint az angol csapatban 8 játékos és 5 stábtag is koronavírusos, ezért az együttes halasztási kérelemmel fordult az európai szövetség (UEFA) felé.

Noha a szervezet a Rennes tiltakozása mellett először leszögezte, hogy elutasítja a kérést, végül mégis elfogadta, így új időpontban rendezik meg a találkozót. A Spurs már reggel közzétette a halasztás tényét, amit aztán az UEFA megcáfolt, de végül mégis az elnapolás mellett döntött.

A francia együttes szerint sem az UEFA, sem a Tottenham nem volt túl etikus az ügyben, ugyanis a szerda esti megbeszélésen a londoniak képviselője semmilyen hivatalos dokumentumot nem tudott bemutatni a fertőzésekről, ráadásul a beteg számát sem mondta el. 

A szabály szerint márpedig egy csapat addig kötelezhető a meccsre, amíg 13 mezőnyjátékost és egy kapust képes nevezni. Azt sem tartja fairnek a Rennes, hogy a Spurs megvárta, amíg ők elutaztak Londonba, és csak a landolás után értesültek arról, hogy a hazaiak nem szeretnék lejátszani a találkozót.

Az új időpontot egyelőre nem jelölték ki.

A Tottenham a hétvégi, Brighton elleni mérkőzésének elhalasztását is kérte a Premier League-től.

Rovatok