Index Vakbarát Hírportál

Büntetőkkel nyert a City, a Liverpool és a Chelsea is

2021. december 11., szombat 19:00

A Chelsea, a Liverpool és a Manchester City hazai pályán győzött az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján.

Thomas Tuchel együttese némi meglepetésre hátrányba került a Leeds ellen az első félidőben, szünet előtt azonban Mason Mount révén egyenlített. Fordulás után Jorginho büntetőből már a BL-címvédőt juttatta előnyhöz, a hajrában azonban egy védelmi hibát kihasználva a Leeds is egyenlített és úgy tűnt, bravúrpontot szerez a Stamford Bridge-en. 

Az utolsó szó azonban a Chelsea-é volt, Antonio Rüdigerrel szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, Jorginho pedig a 95. percben második 11-esét is értékesítette, fontos három ponthoz segítve ezzel csapatát.

Az éllovas és címvédő Manchester City szintén megszenvedett a Wolverhampton ellen, pedig egy teljes félidőt emberelőnyben futballozott. Nyernie viszont csak egy véleményes kezezés után megítélt büntetővel sikerült, amelyet Raheem Sterling lőtt a kapuba. 

Az angol szélsőnek ez volt a 100. találata a Premier League-ben.

Először tért vissza edzőként az Anfield Roadra a Liverpool legendás játékosa, Steven Gerrard, akit óriási szeretettel fogadtak a hazai szurkolók, annak ellenére, hogy a vendég Aston Villát irányítva ült le a kispadra. A Glasgow Rangers menedzsereként sikert sikerre halmozó szakember alaposan megnehezítette a vörösök dolgát, ám a ’Pool is hozta a kötelezőt – a változatosság kedvéért Mohamed Szalah büntetőből elért találatának köszönhetően.

Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal csapatkapitánya fegyelmi okok miatt nem került be a Southampton elleni mérkőzés keretébe, ám az Ágyúsok nélküle is 3–0-ra győztek.

A szombat esti mérkőzésen a Manchester United is beállt a nagycsapatok sorába, Cristiano Ronaldo büntetőjével győzte le a sereghajtó Norwichot.

ANGOL BAJNOKSÁG, PREMIER LEAGUE
16. forduló:

Chelsea–Leeds United 3–2 (11)

LiverpoolAston Villa 10 (00)

Arsenal–Southampton 3–0 (20)

Manchester City–Wolverhampton Wanderers 1–0 (00)

Norwich City Manchester United 0–1 (0–0)

vasárnap játsszák:

BrightonTottenham Hotspur 15.00

BurnleyWest Ham United 15.00

Leicester CityNewcastle United 15.00

Crystal PalaceEverton 17.30

pénteken játszották:

Brentford–Watford 2–1 (01)

(Borítókép: Mike Hewitt / AFP)

Rovatok