Index Vakbarát Hírportál

3-szoros BL-győztes elnöke lett a Kameruni Labdarúgó Szövetségnek

2021. december 11., szombat 20:26

Samuel Eto'ót választották meg a Kameruni Labdarúgó Szövetség (Fecafoot) elnökének.

A korábbi klasszis játékos – többek között a Barcelona, a Chelsea és az Internazionale egykori támadója  43 szavazatot kapott, míg az újra pályázó eddigi elnök, Seidou Mbombo Njoya 31 voksot kapott.

Njoyát három éve választották meg  akkor Eto'o is támogatta őt , de annak a voksolásnak a szabályosságát több ismert kameruni játékos is megkérdőjelezte, majd az eredményt az év elején a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hatályon kívül helyezte. Eto'o egy hónapja jelezte, hogy megpályázza a posztot, és csalódását fejezte ki, hogy korábbi támogatottja nem váltotta be ígéreteit a Fecafoot élén.

A szervezettel kapcsolatban már régóta korrupciós gyanúkról, valamint rossz vezetői döntésekről írt a sportsajtó, melynek hatására már a nemzetközi szövetség (FIFA) is közbelépett, hogy véget vessen a belharcoknak.

Január 9. és február 6. között Kamerunban rendezik a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupáját, amelynek 2019-ben a biztonsággal kapcsolatos fenntartások, illetve a felkészülésben történt csúszások miatt nem adhattak otthont.

A 40 éves Eto'o két éve vonult vissza, utolsó klubja a katari Qatar SC volt, amelyben egy évet futballozott. A támadó a kameruni válogatottban 118 mérkőzésen 56-szor volt eredményes.

(Borítókép: Daniel Beloumou Olomo / AFP)

Rovatok