Index Vakbarát Hírportál

Megszerezte szezonbeli első idegenbeli győzelmét a MOL Fehérvár

2021. december 11., szombat 22:14

A MOL Fehérvár 2–0-ra nyert az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. Délután a Puskás Akadámia magabiztosan, 3–0-ra verte a Gyirmótot, a Budapest Honvéd viszont hiába vezetett félidőben már két góllal is a Zalaegerszeg ellen, a ZTE a második félidőben egyenlített és egy pontot elvitt Kispestről.

A kezdés után a Fehérvár vette kézbe az irányítást, majd szerzett vezetést a 21. percben: 

Dárdai Pál beívelését Kenan Kodro fejelte védhetetlenül a hazai kapuba.

Az MTK játéka a védekezésre koncentrálódott, a hazaiak ritkán tudták helyzetig vinni a támadásaikat, és a fehérvári kaput azokból sem veszélyeztették. A vendégek pedig hiába voltak mezőnyfölényben, játékukban szintén nem volt további gólveszély.

A szünet után pontosabb és gyorsabb játékra váltott az MTK, így közelebb került az ellenfél kapujához. A mezőny viszont kinyílt, változatos, hullámzó volt a küzdelem, melyben mindkét kapu előtt adódott lehetőség.

A döntésre azonban egészen a végjátékig várni kellett: a 94. percben Petrjak volt eredményes.

A gólt azonban VAR-ellenőrzés követte, de a fehérvári kontra előtt Fiola nem kézzel, hanem testtel blokkolt saját tizenhatosán belül, így hazai büntető helyett Bognár lefújta a találkozót.

A Fehérvár először nyert vendégként a szezonban, korábbi idegenbeli meccsein négy döntetlen mellett három vereséget szenvedett. Az MTK nyolcadik hazai találkozóján negyedszer maradt alul.

Délután a Puskás Akadémia a duplázó Luciano Slagveer vezérletével 3–0-ra verte a sereghajtó Gyirmótot. A Budapest Honvéd Nenad Lukic és Zsótér Donát találatának köszönhetően már kétgólos előnyre tett szert a szünetig a ZTE ellen, a vendégek azonban a második játékrészben egyenlítettek – Koszta Márk és Zoran Lesjak találatával –, így pontot raboltak a Bozsik Stadionból.

(Borítókép: molfehervarfc.hu)

Rovatok