Index Vakbarát Hírportál

Botlott a Dortmund, a Bayern nehezen, a Lipcse könnyedén nyert

2021. december 11., szombat 17:59

A német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombat délutáni meccsein az RB Leipzig magabiztosan 4–1-re verte a Mönchengladbachot, így a BL után a Bundesligában is győzelemmel mutatkozott be a lipcseiek új edzője, Domenico Tedesco.

A Leipzig az első félidőt kontroll alatt tartotta, főként veszélyes kontráinak köszönhetően. Hazai oldalon Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőben kapott lehetőséget. A szünetben kétgólos volt a hazaiak előnye, a pihenőt követően viszont kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a vendégek is veszélyeztették Gulácsi kapuját, de csak szépíteniük sikerült a hajrában.

Az egyenlítés reményében kitámadó gladbachiakkal szemben a hazaiak a ráadásban lőtt két góljukkal biztosították be győzelmüket, Christopher Nkunku a találatát követően önzetlen gólpasszt adott. Szoboszlai Dominik a 63. percben csereként állt be, Orbán az 59. percben sárga lapot kapott.

A címvédő és listavezető Bayern München otthon a második félidőben fordított a szünetben vezető Mainz ellen, a vendégek magyar válogatottja, Szalai Ádám nem került a meccsre nevezett keretbe.

A szintén magyar válogatott Sallai Roland a 76. percben szállt be a Freiburgba, amely 2–1-re kikapott a vendég Hoffenheimtől. A magyar szélső 1–1-es állásnál lépett pályára, a vereség pedig azért lehet különösen fájó, mert a hazaiak az olasz Vincenzo Grifo révén még döntetlen állásnál büntetőt hináztak.

A Dortmund a 85. percben egyenlített az első félidőben büntetőből vezetést szerző Bochum vendégeként, amelyben ezúttal nem került sor Novothny Soma játékára.

Megszakadt a Hertha öt forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata, a berlini gárda – melynek éléről két hete távozott Dárdai Pál – ebben az időszakban kétszer kikapott és háromszor döntetlent ér el, most viszont 2–0-ra felülmúlta a Bielefeldet.

NÉMET BAJNOKSÁG, BUNDESLIGA
15. forduló:

RB Leipzig–Borussia Mönchengladbach 4–1 (20)

Bayern MünchenFSV Mainz 05 21 (01)

SC Freiburg–1899 Hoffenheim 1–2 (11)

VfL BochumBorussia Dortmund 11 (10)

Hertha BSC–Arminia Bielefeld 2–0 (00)

VfL Wolfsburg VfB Stuttgart 0–2 (0–1)

vasárnap játsszák:

Greuther FürthUnion Berlin 15.30

Eintracht FrankfurtBayer Leverkusen 17.30

pénteken játszották:

1. FC Köln–FC Augsburg 0–2 (0–0)

(Borítókép: Ronny Hartmann / AFP)

Rovatok