Index Vakbarát Hírportál

Messi és Ronaldo ismét összecsap a Bajnokok Ligájában

2021. december 13., hétfő 12:30

Hétfőn délben a svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását. A slágermeccs egyértelműen a Manchester United–PSG párosítás lesz majd, de az Atlético Madrid Bayern München elleni összecsapása is pikánsnak ígérkezik. A címvédő és csak csoportmásodikként továbbjutó Chelsea-nek szerencséje volt, a Lille együttese nem tűnik verhetetlennek Thomas Tuchelék számára.

A sorsolás szabályai a szokásosak voltak: a legjobb 16 között azonos nemzetű, valamint azonos csoportból érkező alakulatok nem kerülhettek össze, a csoportgyőztesek pedig szokás szerint abban az előnyben részesültek, hogy a párharcok visszavágóját játszhatják majd hazai pályán.

Az idegenben lőtt gólok szabályát az előző szezonban eltörölte az UEFA, így ha a két mérkőzés eredménye alapján döntetlen lenne az összesített állás, 2×15 perces hosszabbítás következik majd. A párharcok első meccseit február 15-én, 16-án, 22-én és 23-án, a visszavágókat március 8-án, 9-én, 15-én és 16-án rendezik.

A sorsolásban az UEFA főtitkár-helyettesének, Giorgio Marchettinek a szentpétervári finálé nagykövete, Andrej Arsavin segédkezett.

Elsőként a Barcelona előtt végző Benfica került elő, a portugál csapat belehúzott, a Real Madridot kapta. A Villarreal következett, amely először valamilyen baki folytán az azonos csoportban szereplő Manchester Unitedet kapta, az újrahúzást követően végül a City jutott az Európa-liga címvédőjének.

Az Atlético Madrid–Bayern Münchennel az első pikáns párosítás is megérkezett, majd az osztrák Salzburg megkapta a Liverpoolt. Az Inter az holland Ajax együttesével csap össze, a portugál Sportingnak a Juventus jutott, a címvédő Chelsea pedig a francia Lille-lel csatázik majd.

Utoljára maradt a legkeményebbnek tűnő párosítás, a Manchester United a PSG-vel játszik majd a negyeddöntőbe kerülésért, újra összecsap tehát Cristiano Ronaldo és Lionel Messi.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai:

Benfica (portugál) – Real Madrid (spanyol)

Villarreal (spanyol) – Manchester City (angol)

Atlético Madrid (spanyol) – Bayern München (német)

Salzburg (osztrák) – Liverpool (angol)

Inter (olasz) – Ajax (holland)

Sporting (portugál) – Juventus (olasz)

Chelsea (angol) – Lille (francia)

Manchester United (angol) – PSG (francia)

(Borítókép: Richard Juilliart - UEFA / Getty Images Hungary)

Rovatok