Index Vakbarát Hírportál

Messi visszatér a Bernabéu Stadionba, PSG–Real a BL-ben

2021. december 13., hétfő 15:26

Hétfőn délben a svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait. Aztán kiderült, hogy az UEFA többször is hibázott, így meg kellett ismételni az eseményt, amelyre 15.00 órakor került sor. A legizgalmasabb rangadónak a PSG és a Real Madrid csatája tűnik, de az Atlético Madridra és a Manchester Unitedre is kemény csata vár egymás ellen. A címvédő Chelsea kezét ezúttal is fogta Fortuna, a londoniak ismét a Lille-t kapták.

A sorsolás szabályai nem változtak: a legjobb 16 között azonos nemzetű, valamint azonos csoportból érkező alakulatok nem kerülhettek össze, a csoportgyőztesek pedig szokás szerint abban az előnyben részesültek, hogy a párharcok visszavágóját játszhatják majd hazai pályán.

Az idegenben lőtt gólok szabályát az előző szezonban eltörölte az UEFA, így ha a két mérkőzés eredménye alapján döntetlen lenne az összesített állás, kétszer 15 perces hosszabbítás következik majd. A párharcok első meccseit február 15-én, 16-án, 22-én és 23-án, a visszavágókat március 8-án, 9-én, 15-én és 16-án rendezik.

A sorsolásban az UEFA főtitkárhelyettesének, Giorgio Marchettinek ezúttal is a szentpétervári finálé nagykövete, Andrej Arsavin segédkezett.

Elsőnek a Salzburg került elő. Az első alkalommal a BL kieséses szakaszában szereplő osztrákok a Bayern Münchent kapták. A Sporting következett, amely a legutóbbi kiírás döntősével, a Manchester Cityvel csap majd össze. 

A címvédő Chelsea neve került elő következőnek, amely az első sorsoláshoz hasonlóan ezúttal is a Lille együttesével került össze. Az Atlético Madrid a Manchester Unitedet kapta, a Villarreal pedig a Juventust.

Az utolsó két párharc pikánsnak tűnik, az olasz listavezető Inter a Liverpoolal, a PSG pedig a Real Madriddal vív meg a negyeddöntőért, Lionel Messi tehát visszatér a Santiago Bernabéu stadionba.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai:

Salzburg (osztrák)–Bayern München (német)

Sporting (portugál)–Manchester City (angol)

Benfica (portugál)–Ajax (holland)

Chelsea (angol)–Lille (francia)

Atlético Madrid (spanyol)–Manchester United (angol)

Villarreal (spanyol)–Juventus (olasz)

Inter (olasz)–Liverpool (angol)

PSG (francia)–Real Madrid (spanyol)

(Borítókép: Richard Juilliart – UEFA / Getty Images Hungary)

Rovatok