Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool történelmi győzelmet aratott, a Chelsea botlott

2021. december 17., péntek 09:56

A Liverpool 3–1-re nyert a Newcastle United ellen, a Chelsea azonban csak 1–1-es döntetlen játszott az Evertonnal az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának csütörtöki mérkőzésein.

A Liverpoolból három – Virgil van Dijk, Fabinho és Curtis Jones –, míg a Chelsea-ből négy – Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi és Ben Chilwell – játékos hiányzott koronavírusos megbetegedés miatt, illetve a londoniaknál Kai Havertz sem volt bevethető, mert rosszul érezte magát.

A Mersey-partiak ugyan hamar hátrányba kerültek a bennmaradásért küzdő „szarkákkal” szemben, ám Jota, Szalah és Alexander-Arnold találataival fordítottak.

Ez volt a Liverpool 2000. sikere az élvonalban, első angol csapatként érte el ezt a mérföldkövet.

A Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – ugyanakkor hiába szerzett vezetést a 70. percben, előnye csak négy percig tartott és végül meg kellett elégednie egy ponttal.

A keddre kiírt Brentford–Manchester United találkozó, a szerdai Burnley–Watford, valamint a csütörtöki Leicester City–Tottenham Hotspur összecsapás koronavírusos fertőzések miatt elmaradt.

PREMIER LEAGUE

17. FORDULÓ

Chelsea–Everton 1–1 (0–0)

Liverpool–Newcastle United 3–1 (2–1)

SZERDAI EREDMÉNYEK

Arsenal–West Ham United 2–0 (0–0)

Brighton–Wolverhampton Wanderers 0–1 (0–1)

Crystal Palace–Southampton 2–2 (1–2)

KEDDI EREDMÉNYEK

Norwich City–Aston Villa 0–2 (0–1)

Manchester City–Leeds United 7–0 (3–0)

AZ ÁLLÁS

(MTI)

(Borítókép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Rovatok