Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő pechszéria, újra az öngól főszerepben a Klasszikuson

2021. december 19., vasárnap 16:29

Az Ajax örülhetett a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) „klasszikusa”, a De Klassieker végén, mivel idegenben 1–0-ra legyőzte a Feyenoordot.

A BL-ben mind a hat csoportmeccsét megnyerő, a nyolcaddöntőben a Benficával találkozó amszterdamiak egészen szürreális bajnoki formát mutatnak az idényben, a találkozót 49–4-es gólkülönbséggel várták, ugyanakkor a négy kapott gól ellenére már három döntetlen és két vereség is becsúszott, így a PSV egy ponttal beelőzte, a Feyenoord pedig beérte 36 pontos riválisát.

Az első félidőben inkább a védekezés dominált, a játékrész végéig csupán egy mellé szálló Antony-lövést és egy darab kaput eltaláló próbálkozást láthattak a tévénézők (mivel hogy zárt kapus volt a meccs), a 44. percben viszont megszerezte a vezetést a címvédő: Dusan Tadics bal oldali beadásába Marcos Senesi lépett bele rendkívül pechesen, kapusát becsapva talált a saját kapujába (öngól, 0–1).

Nehéz lenne azt állítani, hogy szerencsések lennének a rotterdamiak idén az Ajax ellen, hiszen a májusi meccsen a 3–0-s Ajax-siker során két öngól is született, az elsőt akkor is Senesi jegyezte, aki ezzel az első futballista lett a De Klassiekerek történetében, aki kétszer is bevette a saját kapuját.

A fordulást követően sem nagyon változott a meccs képe, a Feyenoord próbálkozott, de kevés átütőerővel, a hajrában pedig Tadics büntetőből beállította a végeredményt (0–2).

A két csapat 164. egymás elleni bajnoki mérkőzésén így a 75. alkalommal győzött az Ajax, 44 döntetlen mellett 45 Feyenoord-siker a mérleg.

EREDIVISIE

17. FORDULÓ

Feyenoord–Ajax 0–2

Waalwijk–PSV 1–4

Az élmezőny állása: 1. PSV 40 pont (44–24), 2. Ajax 39 (51–4), 3. Feyenoord 36 (39–17)

(Borítókép: ANP Sport via Getty Images)

Rovatok