Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: megvan a Ferencváros új edzője

2021. december 20., hétfő 14:01

A Ferencváros hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy Sztanyiszlav Csercseszov veszi át a férfi labdarúgócsapat irányítását.

A klub egy héttel ezelőtt közölte, hogy Peter Stöger távozik a csapattól, a szombati, Budapest Honvéd elleni találkozón átmeneti jelleggel Máté Csaba ült a kispadon.

Elsőként lapunk írta meg, hogy minden bizonnyal az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov érkezik Stöger helyére, oroszországi forrásunk szerint a felek már a múlt héten megállapodtak, majd a Honvéd elleni 1–0 után Máté Csaba is arról beszélt, hogy az orosz szakember lesz a csapat új edzője.

Az 58 éves tréner legutóbb hazája válogatottját edzette, együttesének a negyeddöntő jelentette a végállomást a 2018-as világbajnokságon.

Csercseszov 57 mérkőzésen irányította az oroszokat, 25 győzelem és 11 döntetlen mellett 21 vereség a mérlege. A rosszul sikerült Eb-szereplés (három meccs, három pont, kiesés a csoportkörben) után a szövetség szerződést bontott a kapitánnyal, aki így nyár óta munkanélküli.

A tréner korábban bajnoki címet nyert a Legia Warszawával, amellyel a 2015–2016-os idényben a lengyel kupát is megnyerte. Korábban irányította a Dinamo Moszkvát és a Szpartak Moszkvát is.

Rovatok