Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA kiejtette a Tottenhamet a Konferencia-ligából

2021. december 20., hétfő 11:22

Az UEFA Etikai Bizottsága 3–0-s eredménnyel a Rennes javára ítélte meg a Tottenham Hotspur elleni, elmaradt Konferencia-liga-mérkőzést, a londoni csapat ezzel búcsúzott a sorozattól.

December 9-én a Tottenham Hotspur a Rennes-t fogadta volna a Konferencia-liga csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában. A tét igencsak nagy volt, hiszen a Spurs győzelem esetén továbbjuthatott volna a következő körbe. A londoniaknál azonban felütötte a fejét a koronavírus, ezért halasztást kértek az európai szövetségtől (UEFA), majd az elutasítás után önhatalmúlag bejelentették a meccs elnapolását.

A franciák erről csak azután értesültek, hogy leszállt a gépük Londonban, majd az UEFA-hoz fordultak, amely továbbra sem adott helyt a Spurs kérésének. 

Aztán a meccs napján mégis jött a hivatalos hír, miszerint elhalasztják a találkozót. A felek aztán megpróbáltak új időpontot találni a mérkőzésnek, ez azonban nem sikerült. Az ügy végül az UEFA Etikai Bizottságánál kötött ki, amely 11 nappal az eredeti időpont után ítéletet hirdetett: 

a Spurs nem tudott kiállni, azaz feladta a mérkőzést, ennek értelmében azt 3–0-val jóváírták a Rennes-nek.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Tottenham 7 ponttal zárt a G csoport 3. helyén, azaz búcsúzott a harmadik számú európai kupasorozattól.

A Rennes 14 ponttal megnyerte a kvartettet a 10 pontos Vitesse előtt.

Rovatok