Index Vakbarát Hírportál

Nem kényszeríthetjük oltásra az embereket – véli a BL-győztes edzője

2021. december 22., szerda 12:59

A Brentford elleni szerdai Ligakupa-mérkőzésre készülő Chelsea német menedzsere, Thomas Tuchel úgy véli, hogy nem kényszeríthetők arra a futballisták, hogy beoltsák őket a koronavírus ellen.

A londoni „kékekkel” Bajnokok Ligáját nyerő tréner is megszólalt a nagy vihart kavaró oltatlan játékosokkal kapcsolatos vitában, korábban Jürgen Klopp arról beszélt, hogy ezek a futballisták veszélyeztetik a többieket. 

Tuchel az oltások esetleges kötelezővé tételével kapcsolatban elmondta, egyetlen oltatlan játékosát sem hajlandó erre kényszeríteni, azt ugyanakkor elismerte, hogy a Premier League-nek bizonyos szankciókat kell bevezetnie azokkal szemben, akik nem kapják meg a vakcinát.

Tudjuk, hogy ez problémákat okoz, de nem arról van szó, hogy minden oltatlan fertőzött. Vannak beoltott játékosaink, akik pozitív mintát produkáltak. Nem akarok belekeveredni olyan vitába, hogy ujjal mutogassak bárkire és üldözzük az oltatlan embereket. Ez mindenkinek a saját döntése. Ezzel kapcsolatban lehetnek szabályozások, együtt kell élni a következményekkel. Ugyanakkor nem kényszerítjük az embereket védőoltásra

– zárta ki gyorsan maga részéről az oltások kötelezővé tételét a német tréner.

Nem fogom megváltoztatni erről a véleményemet, és nem vagyok az a fickó sem, akinek ez kommentálnia kell. Vannak szakértők ebben az országban és egész Európában is. Kérdezzék őket erről, engem pedig legyenek szívesek, kérdezzenek a futballról

– tette hozzá Tuchel.

Nem véletlenül faggatták a „kékek” mesterét, hiszen a Brentford elleni szerda Ligakupa-meccsről hét játékos is kidőlt, miután pozitív tesztet produkáltak.

Mindeközben N'Golo Kanté várhatóan kap egy kis pihenőt, Andreas Chrstiensen és Trevor Chalobah játéka igen csak valószínűtlen, de legalább Jorginho visszatérhet a negatív mintája következtében.

(Borítókép: Marc Atkins/Getty Images)

Rovatok