Index Vakbarát Hírportál

A Fehérvár hátvédje és a Fradi testvérpárja is ott lesz az Afrika Kupán

2021. december 23., csütörtök 15:55

Stopira, a MOL Fehérvár FC hátvédje, valamint a Ferencvárost erősítő Samy Mmaee és Ryan Mmaee is bekerült hazája válogatottjának szűkített keretébe a január 9-én kezdődő Afrikai Nemzetek Kupája előtt – írja az MTI.

A két éve már magyar állampolgársággal is rendelkező Ianique dos Santos Tavares – sportági becenevén Stopira  2008 óta 46 alkalommal szerepelt a Zöld-foki Köztársaság válogatottjában, és három gólt szerzett.

Csapata harmadszor vesz részt az afrikai kontinenstornán, 2013-ban negyeddöntős volt, két esztendővel később pedig a csoportkörben búcsúzott. A Kamerunban sorra kerülő, február 6-áig tartó viadalon a Zöld-foki Köztársaság a házigazdákkal, Burkina Fasóval és Etiópiával szerepel azonos csoportban.

A marokkói válogatott ugyancsak csütörtökön hirdette ki keretét, amelyben helyet kapott a Ferencváros védője és támadója, Samy Mmaee és Ryan Mmaee is. Előbbi öt, utóbbi hét meccsen szerepelt eddig nemzeti színekben. Marokkó ellenfele Ghána, Gabon és a Comore-szigetek lesz a csoportkörben.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok