Index Vakbarát Hírportál

Ismét koronavírusos az Arsenal vezetőedzője

2021. december 29., szerda 17:54

Újra megfertőződött koronavírussal Mikel Arteta, így az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője nem lehet ott a Manchester City elleni szombati rangadón.

A klub beszámolója alapján a szakembert elkülönítették, de újév napján biztosan ki kell hagynia a listavezető elleni hazai összecsapást. Távollétében segítői, Albert Stuivenberg és Steve Round irányítja majd a londoni csapatot. A spanyol tréner tavaly márciusban már elkapta a koronavírust.

Többen kritizálták a Premier League koronavírussal kapcsolatos eljárásmódját. Gary Neville, a Manchester United és az angol válogatott egykori hátvédje azt tette szóvá, hogy egyedül a PL-ben halasztottak el meccseket, pedig minden klub rendszerében van legalább negyven-ötven játékos, akiket ilyenkor be lehetne dobni a mély vízbe.

Thomas Tuchel, a BL-címvédő Chelsea vezetőedzője ugyanakkor azt kifogásolta, hogy csak a Premier League nem áll le karácsonykor és nem tart téli szünetet, miközben tudvalevő, hogy ilyen időben a fertőzés jobban terjed. Ráadásul az öt csere lehetőségét sem engedélyezték, ami szintén megnehezíti a futballisták életét.

(Index/MTI)

Rovatok