Index Vakbarát Hírportál

Megint elszórakozta az előnyét a Chelsea

2021. december 29., szerda 23:24

Bár Romelu Lukaku góljával sokáig vezetett, végül csak 1–1-es döntetlent ért el a Chelsea vendégével, a Brightonnal szemben az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának szerdai játéknapján.

A Bajnokok Ligájában címvédő londoni együttes – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – a 28. percben került előnybe, ám a vendégek a korábbi angol válogatott, csereként beálló Danny Welbeck találatával a 91. percben egyenlíteni tudtak.

A Chelsea ebben a szezonban már 11 pontot hullajtott el úgy, hogy nem tudta megtartani a vezetést, míg a Brighton már öt egységet gyűjtött a 90. percben, vagy annál később, amivel ligaelső a csapat.

Az öt bajnoki találkozó óta veretlen Chelsea így is megelőzte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Liverpoolt, és második a Premier League-ben.

A listavezető Manchester City ki tudta használni riválisa botlását, miután Phil Foden góljával 1–0-ra nyert a Brentford otthonában. Ez volt sorozatban a 10. bajnoki győzelme Pep Guardiola csapatának, a spanyol trénernek pedig ez már a negyedik olyan szériája, amikor legalább 10 sikert gyűjtött egyhuzamban a PL-ben.

Eredmények, Premier League, 20. forduló:
Chelsea–Brighton 1–1 (1–0)
Brentford–Manchester City 0–1 (0–1)

(Index/MTI)

Rovatok