Index Vakbarát Hírportál

Ismét bekerült egy magyar a Bundesliga álomcsapatába

2021. május 23., vasárnap 15:19

A futballstatisztikákkal és analitikával foglalkózo WhoScored.com szakportál összeállította a Bundesliga 2020–21-es idényének álomcsapatát, amelybe bekerült az RB Leipzig és a magyar válogatot hátvédje, Willi Orbán.

A védő 7,17 átlagpontos teljesítménnyel zárta a szezont (10-es skálán), amivel kivívta a helyét az álomcsapatban, ahol a Dortmund világbajnok hátvédjével, Mats Hummelsszel alkotják a belső párost. Az oldal kiemeli, hogy ők ketten nyerték a legtöbb légi párbajt az egész Bundesligában a hátvédek közül (Hummels 122-t, Orbán 112-t), a magyar játékos pedig négy gólt is szerzett, ezeknek köszönhetően sikerült bekerülnie a nívós 11-be.

A legmagasabb átlagértéket természetesen a Bundesliga gólrekordját megdöntő Robert Lewandowski kapta (8,07), mögötte a dortmundos Erling Haaland végzett a második helyen (7,63).
Még egy magyar vonatkozása van az álomcsapatnak, Dárdai Pál csapatát, a Hertha BSC-t is képviseli egy játékos, méghozzá a brazil Mateus Cunha (7,33).

Willi Orbán természetesen tagja a magyar válogatott Európa-bajnoki keretének, akárcsak klubtársai, Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter, valamint a Freiburgot erősítő Sallai Roland és a mainzi Szalai Ádám.

A teljes csapatból az említett Cunhán kívül az Augsburg lengyel kapusa, Rafał Gikiewicz, a Frankfurt védője, Filip Kosztics, valamint Haaland az, aki nem lesz ott a részben budapesti rendezésű kontinenstornán.

Az álomcsapat:
Rafał Gikiewicz (lengyel, Augsburg) – Christopher Trimmel (osztrák, Union Berlin), Mats Hummels (német, Borussia Dortmund), Willi Orbán (magyar, RB Leipzig), Filip Kosztics (szerb, Eintracht Frankfurt) – Jadon Sancho (angol, Borussia Dortmund), Joshua Kimmich (német, Bayern München), Thomas Müller (német, Bayern München), Mateus Cunha (brazil, Hertha BSC) – Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München), Erling Haaland (norvég, Borussia Dortmund)

(Borítókép: Willi Orbán. Fotó: Getty Images)

Rovatok