Index Vakbarát Hírportál

Rasszista botrány: tanár majmozta le az angol klasszist

2021. május 27., csütörtök 10:53

Szerda este a Manchester United tizenegyespárbajban alulmaradt a Villarreallal szemben az Európa-liga gdanski fináléjában. A döntő után az angol csapat támadója, Marcus Rashford arról számolt be, hogy a közösségi oldalain több mint 70 embertől kapott rasszista sértést.

„Legalább 70 rasszista szidást kaptam eddig az oldalaimon. Akik szeretnék elérni, hogy még annál is rosszabbul érezzem magam, mint most, azoknak sok sikert!”

A csatár később egy még aggasztóbb bejegyzést tett közzé:

Ami még jobban elkeserít, hogy az egyik zaklatóm, aki rengeteg majmos emojit küldött, egy matektanár, méghozzá nyilvános profillal. Ez az ember gyermekeket tanít! És pontosan tudja, hogy ezt megengedheti magának, mert nem lesznek következmények...

Rashford – aki a minap bekerült az angol válogatott Európa-bajnoki keretébe – már többször is felszólalt a közösségi média kontrollálatlansága miatt, ezeknek az oldalaknak a moderálása a mai napig megoldatlan probléma, a közszereplők (kiváltképp a színes bőrű sportolók) folyamatosan ki vannak téve a minősíthetetlen hangvételű szidalmazásoknak. 

A Premier League a közelmúltban a tettek mezejére lépett, és ligaszinten bojkottálta a 34. fordulóban a közösségi médiát, a kezdeményezéshez a klubok és bizonyos statisztikai oldalak is csatlakoztak. 

Rovatok