Index Vakbarát Hírportál

Távozik a fővárosi edző, a bajnok Inter trénere lesz

2021. május 28., péntek 08:41

Simone Inzaghi távozik az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő SS Lazio vezetőedzői posztjáról.

Június 30-án véget ér csodálatos kalandom a Lazióval. Köszönetet mondok a klubnak, az elnöknek, a játékosoknak és a szurkolóknak, akik végigkísérték ezt a nagyszerű 22 évet, amit játékosként és edzőként itt töltöttem. Együtt harcoltunk és együtt nyertünk. Ezek a színek örökre a szívemben maradnak: a kék és a fehér mindig a lelkem része lesz

– nyilatkozta Inzaghi.

A korábbi válogatott csatár 1999 és 2010 között erősítette a római csapatot, amellyel bajnok, háromszoros Olasz Kupa-győztes és UEFA-kupa-győztes volt.

Edzőként előbb az utánpótlásban dolgozott, a felnőtt csapatot 2016 óta irányította. Az Olasz Kupát 2019-ben, a Szuperkupát 2017-ben és 2019-ben nyerték meg, és 2020-ban, 13 év után, ismét bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, sőt onnan is továbbléptek a nyolcaddöntőbe.

A Sky Italia beszámolója szerint Inzaghi szerdán tárgyalt Claudio Lotito klubelnökkel, szóbeli megállapodást kötöttek a szerződése meghosszabbításáról, ám nem sokkal később meggondolta magát, mert elcsábította a bajnoki címvédő Internazionale, ahol ő lesz Antonio Conte utódja a vezetőedzői poszton.

A milánói szerződése két évre szól majd, szezononként 4 millió eurót fog keresni, és a kinevezését pénteken (ma) jelentik be.

(MTI)

Borítókép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Rovatok