Index Vakbarát Hírportál

Roberto Mancini hazaküldte az olasz keretből a PSG sztárját

2021. május 30., vasárnap 21:11

Az idén nyárra halasztott – és részben budapesti rendezésű – Európa-bajnokságra készülő olasz labdarúgó-válogatott 28 fős keretében már ott van a Bajnokok Ligájában győztes Chelsea két játékosa.

Roberto Mancini szövetségi kapitány – vasárnap az olasz szövetség honlapján közölt – listáján a korábbi, 33 fős kerettel ellentétben már szerepel Emerson Palmieri és Jorginho neve. A térdsérüléssel bajlódó Marco Verrattié pedig továbbra is ott van, bár a csapat alapembere még mindig nem csatlakozott társaihoz.

Több játékosnak is megköszönte a munkáját vasárnap Mancini, közülük talán a legnagyobb név Moise Kean, a Paris Saint-Germainnél kölcsönben szereplő csatár. Hozzá kapcsolódó hír, hogy a PSG valószínűleg élni fog a vásárlási opcióval, és az Everton is hajlik arra, hogy eladja a támadót a francia sztárcsapatnak.

Mancininek – akivel az olasz szövetség múlt hétfőn 2026-ig szerződést hosszabbított – június 1-jéig kell megadnia a 26-os névsort. Az együttes hétfőn kezdte meg a közös edzéseket, és pénteken San Marinóval játszott barátságos meccset Cagliariban – amin 7–0-ra nyert –, pénteken pedig a csehekkel csap össze Bolognában, szintén a felkészülés jegyében.

Az olaszok mindhárom csoportmérkőzésüket hazai környezetben, a római Stadio Olimpicóban játsszák az Európa-bajnokságon: a nyitómeccsen június 11-én Törökország, majd június 16-án Svájc, június 20-án pedig Wales ellen lépnek pályára.

Az előzetes olasz keret:
kapusok: Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)
védők: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Internazionale), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Gianluca Mancini (Roma), Leonardo Spinazzola (AS Roma), Rafael Toloi (Atalanta)
középpályások: Nicolo Barella (Internazionale), Bryan Cristante (AS Roma), Jorge Luiz Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta), Stefano Sensi (Internazionale), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
támadók: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Matteo Politano (Napoli)

(Index/MTI)

Rovatok