Index Vakbarát Hírportál

Thierry Henry visszatér

2021. május 30., vasárnap 19:32

A Belga labdarúgó-szövetség vasárnap bejelentette, hogy visszatér a férfiválogatott stábjába a korábbi kiváló csatár, Thierry Henry.

A világ- és Európa-bajnok francia exfutballista korábban már dolgozott a szövetségi kapitány, Roberto Martínez segítőjeként 2016 és 2018 között, akkor a keret csatáraival foglalkozott, Romelu Lukaku például többször is elmondta, mekkora hatással volt a játékára a közös munka Henryvel.

Henry tagja volt a stábnak a 2018-as oroszországi világbajnokságon is, amikor a belga válogatott története legjobb eredményét érte el azzal, hogy bronzérmet nyert.

A torna után több vezetőedzői megkeresést is kapott, amelyeket egytől egyig elutasított, de aztán korábbi klubja, a Monaco hívó szavának nem tudott ellenállni. A kaland azonban rosszul sült el, 2019 januárjában menesztették, majd novemberben az MLS-ben szereplő Montréal Impact kispadjára ült le.

2021 februárjában azonban családi okok miatt lemondott, a pandémia miatt ugyanis több mint egy évig nem látta Londonban élő gyermekeit, ezért végül visszaköltözött Európába.

A belga szövetség a bejelentéshez csak annyit fűzött hozzá: „Befejezetlen ügy”, utalva arra, hogy a 2021-re halasztott Európa-bajnokságon nem a bronz-, hanem az aranyérem a célja a válogatottnak.

Rovatok