Index Vakbarát Hírportál

Benzema kihagyott 11-essel tért vissza a válogatottba

2021. június 2., szerda 23:06

Az Európa-bajnokságra készülő válogatottak közül szerdán este több csapat is pályára lépett szerdán este, köztük a magyarokkal egy csoportban lévő német és francia együttes is. A vb-címvédő Franciaország könnyedén nyert Wales ellen, Joachim Löw alakulata viszont nem bírt a szintén Eb-résztvevő Dániával.

Karim Benzema 2015 októbere óta először léphetett pályára a francia nemzeti csapatban, a visszatérést pedig góllal tehette volna emlékezetessé, hiszen a 27. percben egy kiállítást és egy megítélt büntetőt követően ő állt a labda mögé. A walesi kapus, Danny Ward azonban túljárt az eszén és hárította a 11-est. 

A franciák ettől függetlenül a több mint 75 perces emberelőnyt magabiztos győzelemre váltották, Kylian Mbappé, Antoine Griezmann és Ousmane Dembelé találataival 3–0-ra verte Ryan Giggs alakulatát.

Németország Florian Neuhaus góljával szerzett vezetést Dánia ellen, az RB Leipzig támadója, Yussuf Poulsen azonban a 71. percben egyenlített, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Az angol válogatott a vártnál nehezebben gyűrte le Ausztriát, az Arsenal színeiben remek szezont futó Bukayo Saka találata volt az egyetlen a mérkőzésen. A hollandok korán hátrányba kerültek Skócia ellen és bár Memphis Depay még az első félidőben egyenlített, a szintén Eb-résztvevő szigetországiak a második félidő végén ismét átvették a vezetést. Depaynak a hajrában erre is volt válasza, így végül 2–2 lett a végeredmény.

Eredmények:

Hollandia–Skócia 2–2 (11)

gól: Depay (17., 89.), illetve Hendry (11.), Nisbet (64.)

AngliaAusztria 10 (00)

gól: Saka (57.)

NémetországDánia 11 (00)

gól: Neuhaus (48.), illetve Poulsen (71.)

FranciaországWales 30 (10)

gól: Mbappé (35.), Griezmann (48.), Dembélé (79.)

kiállítva: Williams (26., Wales)

(Borítókép: Franck Fife / AFP)

Rovatok