Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus miatt maradhat el a német válogatott felkészülési meccse

2021. június 7., hétfő 18:01

Alig hogy sokkolta a spanyol Sergio Busquets ideiglenes kiesése a labdarúgás szerelmeseit, a lett válogatott is egy koronavírus-fertőzésről számolt be, ami azért is érdekes, mert a balti állam csapata hétfőn este lépne pályára a magyarokkal egy csoportban szereplő németek ellen Düsseldorfban – tájékoztat róla az MTI. 

A lett szövetség jelentette be, hogy egyik – név szerint nem említett – futballistájuk pozitív koronavírustesztet produkált. 

Az edzőtáborban elvégzett összes teszt negatív volt, mind a játékosoknál, mind pedig a stábtagoknál. Minden szükséges lépést megtettünk a játékos elszigetelésére, hogy ne érintkezhessen a többiekkel, és azokat is izoláltuk, akik szoros kapcsolatban voltak vele

– írják a lettek a közleményben.

A híradásból megtudható, hogy a német labdarúgó-válogatott mindezek ellenére bízik abban, hogy ma este 20.45-kor Düsseldorfban megrendezik a lettek elleni felkészülési mérkőzést.

A történet a sport szintjéről feljebb került, és a düsseldorfi egészségügyi hatóságok ugyancsak felvették a kapcsolatot a Német Labdarúgó-szövetséggel, mert a német válogatott a tervek szerint kedden utazik a bajorországi Herzogenaurachba, az Eb alatti főhadiszállására. A gárda Münchenben játssza mindhárom csoportmeccsét: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál és 23-án a szintén társrendező magyar csapat ellen.

Speciális rendelkezések az Eb-n

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az Eb-t?

 • 24864
  Franciaország
 • 11237
  Németország
 • 11020
  Olaszország
 • 10454
  más
 • 9170
  Belgium
 • 7731
  Anglia
 • 2946
  Spanyolország

A mieink menetrendje

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F CSOPORT
1. FORDULÓ (június 15.)
18.00: Magyarország–Portugália (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Franciaország–Németország (München, Allianz Aréna)

2. FORDULÓ (június 19.)
15.00: Magyarország–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
18.00: Portugália–Németország (München, Allianz Aréna)

3. FORDULÓ (június 23.)
21.00: Portugália–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Németország–Magyarország (München, Allianz Aréna)

Rovatok