Index Vakbarát Hírportál

Változás lehet az olasz Eb-keretben; jó hírt kaptak a spanyolok

2021. június 10., csütörtök 14:16

Sérülés miatt kihagyhatja a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot Lorenzo Pellegrini, az olaszok középpályása.

Az olasz szövetség csütörtökön jelentette be, hogy az AS Roma játékosa edzésen sérült meg, és azzal a kéréssel fordultak az európai szövetséghez (UEFA), hogy helyette a Fiorentinát erősítő Gaetano Castrovilli csatlakozhasson a kerethez. Addig is Pellegrini a csapattal marad.

Az olaszok pénteken Rómában kezdik az Eb-t, amikor is a törököket fogadják 21 órakor, és ugyanitt találkoznak majd jövő hét szerdán a svájciakkal és vasárnap a walesiekkel.

Egy nappal pozitív koronavírustesztje után negatív eredményt produkált Diego Llorente, a spanyol válogatott játékosa. A helyi szövetség csütörtökön közölte, hogy a laboratóriumi vizsgálatokkal végzett teszt negatív eredményt hozott. A feltételezések szerint a 27 esztendős védőjátékos korábbi tesztje fals pozitív lett.

Hétfőn Sergio Busquets csapatkapitányról derült ki, hogy koronavírusos, ezért azóta a spanyolok különedzésekkel készülnek a kontinensviadalra.

Luis Enrique szövetségi kapitány kedden hat labdarúgónak küldött vészbehívót, ők azonban a többiektől elkülönítve tréningeznek, hogy szükség esetén bármikor csatlakozni tudjanak a csapathoz. Szerdán aztán Luis Enrique döntése nyomán ehhez a hat futballistához csatlakozott még 11 játékos az U21-es keretből.

A társházigazda spanyolok hétfőn a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban.

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az Eb-t?

  • 24862
    Franciaország
  • 11235
    Németország
  • 11019
    Olaszország
  • 10453
    más
  • 9170
    Belgium
  • 7729
    Anglia
  • 2945
    Spanyolország

(MTI)

Borítókép: Lorenzo Pellegrini lemaradhat az Eb-ről – Filippo Monteforte / AFP

Rovatok