Index Vakbarát Hírportál

Bármelyik nap megköthetik a Dortmund–MU-bombaüzletet

2021. június 11., péntek 18:20

Már csak apró részletekben kell megegyeznie a Borussia Dortmundnak és a Manchester Unitednek Jadon Sancho klubváltásáról – írja a The Athletic.

Az MU körülbelül egy éve jelentkezett be az angol válogatott támadóért a Dortmundnál, akkor azonban nem sikerült megegyeznie a két csapatnak, ugyanis a BVB 120 millió eurót szeretett volna kapni érte. A vörös ördögök érdeklődése nem hagyott alább, az elmúlt hetekben pedig felgyorsultak az események, amihez az is kellett, hogy a Borussia lejjebb adjon az igényeiből.

Az Athletic úgy tudja, a két oldalt már „csak” 12 millió euró választja el egymástól, ugyanis a Manchester legfrissebb ajánlata 78 + 10 millió, amit jövőbeli bónuszokhoz kötnének. Ezzel szemben a Dortmund szeretne összesen százmilliót kapni, valamint a bónuszok kritériumában sincs teljes konszenzus. A United például ahhoz kötné az egyik tételt, hogy Sancho manchesteri évei alatt bekerül-e a legjobb háromba az Aranylabda-szavazáson, míg a Dortmund ebből nem kér.

Ezek persze nem áthidalhatatlan ellentétek, ráadásul Sancho Ole Gunnar Solskjaer első számú célpontja nyáron, az angol válogatott keretében pedig már több unitedes társ (főleg Marcus Rashford) elkezdte győzködni. Nem mintha ez annyira nehéz feladat lenne, a 21 éves játékos ugyanis szeretne Manchesterbe igazolni, ezt pedig mindkét klub tudja, ami viszont rontja a Dortmund alkupozícióját. A hírek szerint a labda ezzel együtt is a Manchester térfelén pattog, amely már az Eb előtt szerette volna nyélbe ütni az üzletet. 

Az angol válogatott június 13-án Horvátország ellen kezdi meg a kontinensviadalt.

Rovatok