Index Vakbarát Hírportál

10 millió pint sört isznak meg az angolok a horvátok elleni meccs napján

2021. június 12., szombat 13:46

Angliában már alig várják, hogy a válogatott elkezdje menetelését az Európa-bajnokságon. Gareth Southgate legénysége vasárnap délután 3 órakor játszik Horvátország ellen a Wembley Stadionban, és a jelek szerint elképesztő fogyasztásra készül a lakosság.

Az előrejelzések szerint az emberek csak ezen a hétvégén 397 millió fontot költenek, vagyis az Európa-bajnokság hatalmas lökést ad a gazdaságnak

– mondta Joshua Bamfield professzor, a Kiskereskedelmi Kutatóközpont igazgatója, hozzátéve, hogy ebből 334 milliót otthon, 63 milliót pedig a kocsmákban költenek el a fanatikusok, aminek köszönhetően valamelyest fellélegezhet a gazdaság a koronavírus által sújtott nehéz időszak után.

Mivel Anglia mellett Skócia és Wales is ott van a kontinenstornán, a felmérések szerint a britek nagyjából 3 milliárd fontot (1217 milliárd forintot) költenek el az egész torna idején sörre, ételre, új tévékre és egyéb árucikkekre. A szakértők szerint a szurkolók 10 millió csomag chipset és ötmillió pizzát esznek meg, amikor meccset néznek – írja a metro.co.uk.

Ami pedig az alkoholfogyasztást illeti, a rajongók várhatóan 10 millió pint (5,7 millió liter) sört fogyasztanak el az Anglia–Horvátország mérkőzés idején, amit jól jelez, hogy a söreladás hétről hétre 14 százalékkal nőtt az utóbbi időben.

Ezek után érthető, hogy aki Nagy-Britanniában a vendéglátásból él, vagy boltot, szupermarketet vezet, még jobban szurkol annak, hogy Anglia, Skócia és Wales minél tovább jusson el az Európa-bajnokságon.

Rovatok