Index Vakbarát Hírportál

Eriksen állapota továbbra is stabil, eldőlt, folytatják a meccset

2021. június 12., szombat 18:53 | aznap frissítve

Döbbenetes jelenetek játszódtak le a Dánia–Finnország Eb-csoportmeccs első félidejének 42. percében, az Inter középpályása, Christian Eriksen esett össze egy ártatlan szituációt követően. A 29 éves játékost a pályán a mentősöknek újra is kellett éleszteni.

Eriksen életéért hosszú percekig küzdöttek, 12 percig ápolták, defibrillátorral is próbálták újraéleszteni. A történtek természetesen mindenkit sokkoltak, a szurkolók és a játékosok együtt imádkoztak a középpályásért.

Anthony Taylor játékvezető félbeszakította a mérkőzést, a csapatok az öltözőbe vonultak, Eriksent pedig hordágyon, intubálva vitték le a pályáról, lepedőkkel eltakarva a nézőktől a futballistát. Eriksen barátnője a helyszínen szurkolt a dán csapatnak, időközben ő is a pályára futott, akit a csapatkapitány Simon Kjaer mellett Kasper Schmeichel ölelt folyamatosan és próbált erőt adni neki.

az orvosok sikerrel jártak, a 29 éves játékos stabil állapotban hagyta el a stadiont, erről pedig időközben egy kép is megjelent, ahol eriksen a fejét fogja és a jelek szerint szerencsére valóban eszméleténél van

A közösségi oldalakat folyamatosan árasztják el az üzenetek, játékosok, klubok is imádkoznak az Inter játékosáért, akit a koppenhágai Rigshospitlaet kórházba szállítottak.

Az UEFA időközben hivatalos közleményt adott ki: 19:45-kor jelentik be, hogy folytatódik-e a mérkőzés, ezekben a pillanatokban döntenek a csapatok bevonásával.

A dán szövetség hivatalos Twitter-oldalán jelezte, Eriksen magánál van és jelenleg is vizsgálják az állapotát a kórházban. 

A szurkolók, akik szintén értesültek a jó hírekről időközben percekig éltették az Inter játékosát:  

az egyik kapu mögött helyet foglaló finn drukkerek CHRISTIAN kiáltására a dán drukkerek ERIKSEN felkiáltással válaszoltak.

„Christian lélegzik és beszél is, ébren van”

– mondta Martin Schoots, a középpályás ügynöke az NPO Radio1-nek, miután beszélt a játékos édesapjával.

A Dán Labdarúgó-Szövetség közben jelezte: Eriksen állapota továbbra is stabil, a mérkőzést pedig 20:30-kor folytatják.

Eriksen beszélt a társaival, így ők is meggyőződhettek róla, valóban stabilizálták az állapotát, ez alighanem megkönnyítette a dán játékosokat abban, hogy folytassák a találkozót.

A csúszás az esti Belgium–Oroszország meccset nem befolyásolja, a csoport másik találkozója az eredeti terveknek megfelelően 21.00-kor kezdődik.

Közben az UEFA elnöke, Alexander Ceferin is megszólalt az ügyben:

Az ehhez hasonló pillanatok teljesen más perspektívát adnak az életnek. Teljes felépülést kívánok Christiannak, lélekben vele és a családjával vagyok!” 

Frissítés: a dán–finn találkozót a finnek 1–0-ra megnyerték.

(Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.)

(Borítókép: Christian Eriksent szállítják kórházba a Parken Stadionból. Fotó:  Friedemann Vogel / AFP)

Rovatok