Index Vakbarát Hírportál

Matthijs de Ligt kihagyja az ukránok elleni meccset

2021. június 12., szombat 14:46

Frank de Boer holland szövetségi kapitány sajtótájékoztatóján Matthijs de Ligt hiányzása mellett szó volt a kapuskérdésről, Maarten Stekelenburg véd majd az Európa-bajnokságon.

A holland válogatott június 13-án debütál a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon az ukrán válogatott ellen. Frank de Boer több bejelentéssel is készült a mérkőzés előtti napra. A június 5-én edzés közben megsérülő Matthijs de Ligt kihagyja az ukránok elleni meccset, a szövetségi kapitány nem szeretne kockáztatni. A Juventus védőjének állapota folyamatosan javul, már újra a csapattal edz, de a tréner szeretne minél kevesebb rizikót vállalni, ezért a 21 éves sztár bemutatkozása az Eb-n még várat magára. De Ligt a portugál edzőtáborban szenvedett combsérülést.

Reményeink szerint a torna sokáig tart számunkra, és égető szükségünk lesz rá [Matthijs de Ligtre]. Ha a döntőről beszélnénk, mindenképpen játszana, de így nem szeretnénk fölösleges kockázatot vállalni – nyilatkozta De Boer.

De Ligt helyére több név is szóba jöhet a védelemben. Nathan Aké, Daley Blind, Joël Veltman és Stefan de Vrij is bevethető. A négy név közül valószínűleg De Vrij játszik majd De Ligt helyén, tapasztalt játékosról beszélünk, aki remek szezont futott az Interrel.

A szövetségi kapitány továbbá bejelentette, hogy Maarten Stekelenburg lesz az első számú kapus az Eb-n. A 38 éves kapus 2004-ben debütált a válogatottban, a 2010-es világbajnokságon a döntőig védett a csapatnak, ahol a 116. percben kapta a mérkőzés első gólját, mely végül az egyetlen találat volt a döntőben, ezzel lett világbajnok a spanyol válogatott. Az utóbbi időben már Jasper Cillessen az első számú hálóőr, ám őt COVID-19 fertőzése miatt otthon hagyta a csapat. Stekelenburg az idén gyakran jutott szerephez az Ajaxban, mivel André Onana lebukott doppinggal, így 2021 novemberéig eltiltotta az UEFA.

Rovatok