Index Vakbarát Hírportál

Házon belüli balhé árnyékolja a francia készülést

2021. június 13., vasárnap 22:05 | aznap frissítve

Napokkal az Eb-rajt előtt tört ki feszültség csoportellenfeleinknél. Az Európa-bajnokság legnagyobb esélyesei kedden kezdik a kontinenstornát Németország ellen. A felkészülést azonban egy házon belüli összetűzés árnyékolja be, melynek központjában Kylian Mbappé és Olivier Giroud áll.

A történtek múlt hét keddig, a francia válogatott utolsó felkészülési mérkőzéséig nyúlnak vissza. A Bulgária ellen 3–0-ra megnyert mérkőzés után Olivier Giroud kifogásolta, hogy nem kapta meg azt a segítséget, kiszolgálást Kylian Mbappétól, amit megérdemelne. Ennek ellenére a francia támadó kétszer is betalált a mérkőzésen, feltűnő volt viszont, hogy Mbappé látványosan az ellenkező irányba sétált a gólörömnél, és csapattársaival ellentétben nem vette ki a részét az ünneplésből. 

Paul Pogba és Didier Deschamps szövetségi kapitány is próbálta a lehető leghamarabb lesöpörni az asztalról a témát, azonban Mbappé megerősítette, a feszültség létezik: 

Beszéltem Giroud-val és mindenki tudja mi történt. Igaz, hogy részese voltam a problémának, de nem fogunk belőle nagy ügyet csinálni, mert azért vagyunk itt, hogy hazánkat győzelemre vezessük. Amit Olivier mondott túlságosan nem zavar, mivel én is csatár vagyok és 365 alkalommal érzem úgy egy meccsen, hogy nem szolgálnak ki tökéletesen. A probléma az volt, hogy nyilvánosan beszélt erről ahelyett, hogy odajött volna hozzám. A mérkőzés után gratuláltam neki, semmit nem mondott nekem, aztán a sajtóból hallottam vissza a velem kapcsolatos problémáit. 

– fejtette ki véleményét Mbappé a franciák sajtótájékoztatóján. 

A franciák 22 éves világsztárja biztosított mindenkit, hogy az Eb-rajtig tisztázni fogják a nézeteltéréseket.

Olivier Giroud nem csak az őt körülvevő feszültségekkel hívja fel magára a figyelmet, hanem a jövőjével kapcsolatban is témát szolgáltat a futballvilágnak.

A Football Italia arról tudósít, hogy a 89-szeres válogatott csatár sajtóértesülések szerint szóban megállapodott az AC Milannal, így miután lejáró szerződése végéhez ér, Milánóba teszi át székhelyét.

A francia válogatott kedd este Németországgal játszik az F-csoportban, ami után Budapestre utazik és szombaton Magyarországgal csap össze a Puskás Arénában.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

F CSOPORT
1. FORDULÓ (június 15.)
18.00: Magyarország–Portugália (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Franciaország–Németország (München, Allianz Aréna)

2. FORDULÓ (június 19.)
15.00: Magyarország–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
18.00: Portugália–Németország (München, Allianz Aréna)

3. FORDULÓ (június 23.)
21.00: Portugália–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Németország–Magyarország (München, Allianz Aréna)

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az Eb-t?

  • 24861
    Franciaország
  • 11235
    Németország
  • 11019
    Olaszország
  • 10453
    más
  • 9170
    Belgium
  • 7729
    Anglia
  • 2945
    Spanyolország

Borítókép: Franck Fife / AFP

Rovatok