Index Vakbarát Hírportál

Eriksen: Szeretném megérteni, mi történt

2021. június 14., hétfő 08:55

Először adott ki közleményt Christian Eriksen, aki a szombaton a Dánia–Finnország Európa-bajnoki találkozó 42. percében összeesett, majd megállt a szíve. Az orvosok percekig küzdöttek az életéért, az ő hősies munkájuknak és a defibrillátornak köszönhetően sikerült megmenteni.

A koppenhágai kórházban stabilizálták az állapotát, vasárnap már a csapattársaival és az edzőkkel is tudott egy keveset beszélni videohívás útján. Most pedig a menedzsere, Martin Shoots révén a nyilvánossághoz is szólt:

Köszönöm mindenkinek a támogatását, nem fogom feladni! Jobban érzem magam, de szeretném megérteni, mi történt velem. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani azért, amit értem tett.

A 29 éves középpályás még néhány napig kórházban marad megfigyelés céljából, ami a legfontosabb, hogy túl van az életveszélyen. Folyamatosan javul az állapota, erősödik, és azt is elmondta, hogy csütörtökön már szeretné a stadionban megtekinteni a Dánia–Belgium-összecsapást, az ellenfélnél ugyanis több jó barátja játszik, mint például korábbi tottenhames csapattársai, Jan Vertonghen és Toby Alderweireld, vagy éppen Romelu Lukaku, akivel idén közösen szereztek olasz bajnoki címet az Internazionale színeiben.

Rovatok