Index Vakbarát Hírportál

Fél pályáról, állítgatás nélkül – máris megszületett az Eb gólja!

2021. június 14., hétfő 16:22 | aznap frissítve

A labdarúgó-Európa-bajnokság D csoportjának 1. fordulójában hétfőn Skócia és Csehország csapott össze Glasgow-ban, a párosítást látva pedig kevesen gondolták volna, hogy itt születik meg a torna gólja, pedig pontosan ez történt!

A második félidő elején egy blokkolt skót próbálkozás után Patrik Schick elé pattant a labda, aki kicsivel a felezővonal után felnézve úgy döntött, hogy egyből kapura emel a kint álló David Marshall felett, lövése pedig óriási gólt eredményezett.

1980 óta ez volt a legtávolabbi Eb-gól, 45,4 méterről született!

A gólt itt nézheti meg! 

Ami a meccs további történéseit illeti:

Az első komolyabb lehetőségre az első negyedóra végéig kellett várni, akkor Schick lapos lövését védte a jobb alsónál a kapus, majd a túloldalon rögvest jött a válasz Lyndon Dykes részéről, de kevéssel a jobb alsó mellé lőtt.

A 32. percben Andrew Robertson 16 méteres löketét simogatta fölé Tomás Václík. A félidő végén újra cseh fölény következett, ami a 42. percben gólt is eredményezett, a sorra érkező beadások közül Vladimír Coufalét Schick már a kapuba bólintotta (0–1).

A fordulást követően alaposan felpörögtek az események, Jack Hendry a lécre tekert, ekkor Václík már verve volt, pillanatokkal később viszont óriásit mentett, miután védője, Tomás Kalas mentési kísérletéből kis híján öngól született.

Az 52. percben érkezett a már említett hatalmas gól, ezt követően pedig hiába volt még Dykesnak és Schicknek is több lehetősége, újabb találat már nem született, így maradt a 0–2.

EURÓPA-BAJNOKSÁG 

D CSOPORT, 1.FORDULÓ

Skócia–Csehország 0–2 (Glasgow)

Gólszerzők: Schick (42., 52.)

KORÁBBAN

Anglia–Horvátország 1–0 (London)

Gólszerző: Sterling (57.)

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az Eb-t?

  • 24862
    Franciaország
  • 11235
    Németország
  • 11019
    Olaszország
  • 10453
    más
  • 9170
    Belgium
  • 7729
    Anglia
  • 2945
    Spanyolország

(Borítókép: Andy Buchanan – Pool / Getty Images Hungary)

Rovatok