Index Vakbarát Hírportál

Münchenből üzenik: semmi esélyük a magyaroknak

2021. június 15., kedd 14:46

Kedden este a világbajnok francia labdarúgó-válogatott is megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon. Didier Deschamps csapata Münchenben találkozik a német válogatottal 14 500 csúcsfutballra éhes szurkoló előtt.

Hétfőn este már gyülekeztek a francia szurkolók – akik közül néhányan a keddi mérkőzés után Budapestre veszik az irányt – a bajor városban. Kedden aztán egyre többen jelentek meg München főterén, a kora délutáni órákban a rendőri készültség is erről árulkodik.

A francia szimpatizánsok egytől egyig állítják, nemhogy a csoportjukban szereplő mieinknek, és nemcsak a németeknek, hanem senkinek nem lesz esélye ellenük ezen a tornán sem. Egy drukker szerint a magyaroknak arra sincs esélye, hogy továbbjussanak a kvartettből. Mindeközben felcsendül a jól ismert nóta, a Chelsea friss Bajnokok Ligája-győztesét éltetik, Olivier Giroud-t. Ekkor a francia televízió riportere is elnémul.

Néhány lépéssel arrébb a város ikonikus sétányán fiatal hölgyek és urak szórakoztatják a járókelőket, a szemrevaló trükköket hangos tapsvihar kíséri.

Szinte nincs olyan televíziótársaság, amelynek riportere nem a Marienplatzon és környékén forgatna, érkeztek újságírók szinte a világ összes tájáról.

A Hofbräuhaus terasza is megtelt már, egyelőre jól megférnek egymás mellett a kék mezes franciák és a fehér mezes németek. A bajor sör ízlik a franciáknak, meglátjuk, Joachim Löw csapatának játéka mennyire fog tetszeni nekik.

Budapesthez hasonlóan tehát München is készen áll a kezdésre.

A francia–német meccset 21 órától élőben tudósítjuk az Indexen, maradjanak velünk, és böngésszék híreinket!

(Borítókép: Huber Tamás / Index)

Rovatok