Index Vakbarát Hírportál

A délvidéki magyar mágnás fittyet hány a bírságra, sugározza a magyar–portugált!

2021. június 15., kedd 15:00 | két éve frissítve

Felháborodott levelet kapott szerkesztőségünk vajdasági magyar tévénézőktől (és Index-olvasóktól). Üzenetükben sérelmezték, hogy a SAT-TRAKT kábelszolgáltató nem sugározza a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit. Felhívtuk a cég tulajdonosát, Zsemberi Jánost, és örömhírt közölhetünk a délvidéki magyar focirajongókkal: a vállalkozó – dacolva az akár milliós összegű eurós bírsággal – csatornája műsorára tűzi az magyar válogatott valamennyi – minimum három – Eb-mérkőzésének közvetítését. Értelemszerűen az esti magyar–portugált is.

Zsemberi János sokoldalú mágnás, ő a topolyai TSC Futballakadémia és a helyi élvonalbeli futballklub elnök-tulajdonosa is, de nyilván a pénzt a SAT-TRAKT kábelszolgáltató hozzá, a foci csak viszi. 

A SAT-TRAKT csomagjában benne volt az M4 Sport is, csakhogy mihelyt elkezdődött a labdarúgó-Európa-bajnokság, egy rémült délvidéki olvasónk kétségbeesett levelet küldött szerkesztőségünkbe:

Nem tudjuk nézni a magyar–portugált, törölték a SAT-TRAKT csomagjából!

Amúgy ez tényleg tragédia – ha igaz –, a vajdasági magyarok nem maradhatnak magyar–portugál nélkül!

Hála istennek, nem is maradnak.

Merthogy felhívtuk Zsemberi urat, akit ugyan egy fontos üzleti tárgyalás kellős közepén értünk utol, ám otthagyott csapot-papot, amikor meghallotta, hogy Magyarországról keressük. Akkor meg pláne, amikor szóba került a magyar–portugál közvetítésének ügye.

Írja meg nyugodtan, hogy ne aggódjanak a vajdasági magyarok – akik velem együtt az önök újságjának rendszeres olvasói –, mert legalább a magyar válogatott meccseit sugározni fogja a kábelszolgáltatóm – mondta Zsemberi János. – Amúgy nem lehetne, mert a jogtulajdonos a United Media, és a Nova S tévén lehet egyedül nézni az Európa-bajnokság mérkőzéseit, méghozzá egy hónapra durván háromezer forintnak megfelelő előfizetési díj fejében. Nem napokkal, hanem órákkal az Eb rajtja előtt közölték, hogy kiveszik az Eb-t a közszolgálati, tehát ingyenes szolgáltatók csomagjából.

Zsemberi vállalkozása, a SAT-TRAKT sem jogtulajdonos, a magyar pénzembert azonban mindez a legcsekélyebb mértékben sem izgatja.

A magyarok három csoportmeccsét – s ha továbbjutunk, akkor a többit is – be fogom tenni a programunkba, természetesen ingyen. Az sem érdekel, ha ezért bírságot, kötbért sóznak rám, ami akár az egymillió eurót is elérheti. Nem maradhat magyar–portugál nélkül a délvidéki közönség!

(Borítókép: Orbán Viktor és Zsemberi János, a TSC topolyai labdarúgóklub elnöke a TSC Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén a vajdasági Topolyán 2018. szeptember 27-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok