Index Vakbarát Hírportál

Eriksenért játszik ma a dán válogatott Belgium ellen

2021. június 17., csütörtök 13:13

A dán labdarúgó-válogatott Belgiummal csap össze az Európa-bajnokság 2. fordulójában, Simon Kjaer csapatkapitány szerint együttese Christian Eriksenért fog küzdeni a találkozón.

Aligha van olyan ember, akinek még be kéne mutatni az esetet, de a tényszerűség kedvéért menjünk végig az idővonalon: a finnek elleni Eb-nyitány 43. percében Christian Eriksen összeesett a pályán, újra kellett éleszteni, majd stabilizálni tudták az állapotát, a meccset pedig folytathatták. Ezt követően kórházban tartották megfigyelésre, ahonnan a társainak üzent, majd gyorsan jelezte, hogy ő szíve szerint kimenne a mai, belgák elleni mérkőzésre a helyszínre is, valamint hogy nem fogja feladni. Még a kórházból üzent az érte aggódóknak is, ma pedig kiderült, hogy pacemakert kap.

Nagyon különleges napon vagyunk túl, amelyekben nem a futball volt a legfontosabb dolog.

A sokk életem, és mindannyiunk életének része lesz örökké. Az egyetlen fontos és igazán számító dolog az, hogy Christian jól van. Büszke vagyok arra, ahogyan csapatként reagáltunk, és ahogyan kitartottunk egymás mellett ezekben a nehéz időkben. Megérintett, és nagyon hálás vagyok minden támogatásért.

Ma Christiannal a szívünkben és a gondolatainkban lépünk pályára Belgium ellen. Ez békét hoz elménkbe, ami segít nekünk, hogy a futballra koncentráljunk. Christianért fogunk játszani, és mint mindig, Dániáért. Ez a legnagyobb motiváció mindannyiunk számára.

Mint mindig, megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet. Dániáért

– áll a dán szövetség által közzétett Simon Kjaer-közleményben.

Statement from our captain @simonkjaer1989.#ForDanmark #EURO2020 pic.twitter.com/2uT6sb2u6I

— DBU - En Del Af Noget Større (@DBUfodbold) June 17, 2021

A 18 órakor kezdődő találkozót a 10. percben egy percre megszakítják majd, hogy Eriksennek tapsolhasson a közönség. 

(Borítókép: Kjaer kapitányként illően próbálta vigasztalni Eriksen kedvesét a sokkoló eset után – Wolfgang Rattay / AFP)

Rovatok