Index Vakbarát Hírportál

Fiatal újságírók is tanulják a szakmát az Európa-bajnokságon

2021. június 17., csütörtök 14:18

A Foci a Barátságért Nemzetközi Ifjúsági Sajtóközpont kezdeményezése június 11-én, az Európa-bajnokság alkalmával kezdte meg tevékenységét, amelyben az Eb-nek otthont adó országokból a Gazprom „Foci a Barátságért” Nemzetközi Ifjúsági Társadalmi Program fiatal újságírói vesznek részt.

A résztvevő fiatal újságírók lehetőséget kapnak, hogy jelen legyenek a mérkőzések helyszínein, világszerte beszámolhassanak a társaiknak a bajnokság meccseiről, történéseiről. A Foci a Barátságért program nagyköveteiként ezek a fiatal újságírópalánták a bajnokság eseményeit a program kilenc értékével összhangban ismertetik meg. Ezek az egyetemes értékek: a barátság, az egyenlőség, az igazságosság, az egészség, a béke, a hűség, a győzelem, a hagyomány és a becsület.

Annak érdekében, hogy a fiatal újságírók a lehető legfelkészültebbek legyenek és a feladataikat maximálisan teljesíteni tudják, részt vesznek a Foci a Barátságért Program Kilenc Érték iskolájában, ahol az említett értékek mellett az órákon a sportújságírás és a mobil újságírói készségek fejlesztésével, valamint aktuális trendjeinek megismerésével foglalkoznak majd. A helyszínen a fiatal újságírók a bajnokság legszebb góljára fókuszálnak majd, hiszen ennek a díjnak a jelöltjeiről fogják megosztani gondolataikat, elképzeléseiket.

A Foci a Barátságért Eb Sajtóközpont keretében elvégezett feladataik alapján választja majd ki azokat legjobb fiatal újságírókat, akik aztán a bajnokság legszebb góljának járó díjátadójáról is tudósíthatnak. Ezt a díjat a Gazprom hívta életre az Európa-bajnoksághoz kapcsolódó szponzorációs együttműködésének részeként.

Rovatok